Jak obnovit smazaný příspěvek na Instagramu. Průvodce krok za krokem

Vytvořeno 17 března, 2024
Frustrovaný muž při pohledu na svůj telefon

Smazali jste někdy příspěvek na Instagramu a později jste si přáli, abyste ho mohli vrátit? Ať už se jedná o fotografii zachycující vzácný okamžik, kritickou obchodní propagaci nebo kreativní video, ztráta takového obsahu může být hluboce frustrující, zvláště když nashromáždil významné zapojení, jako jsou lajky, komentáře a sdílení.

Podívejte se na Instagram Archiv

Mnoho lidí neví, že Instagram nabízí funkci automatické archivace vašich příspěvků. Než propadnete panice, zkontrolujte si archiv. Chcete-li to provést, přejděte do svého profilu, klepněte na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu a vyberte možnost „Archivovat“. Zde najdete možnosti zobrazení archivovaných příspěvků nebo příběhů. Pokud byl váš příspěvek místo trvalého smazání archivován, můžete jej snadno obnovit.

Použijte funkci Nedávno smazané

Nedávno Instagram představil novou funkci s názvem „Nedávno smazáno“, která uchovává smazané příspěvky až 30 dní. Chcete-li získat přístup k této funkci, přejděte na „Nastavení“, poté na „Účet“ a vyberte „Nedávno smazáno“. Pokud tam váš příspěvek je, můžete jej obnovit nebo trvale obnovit do svého profilu.

Obnovte data ze zálohy telefonu

Pokud pravidelně zálohujete data v telefonu, můžete mít kopii smazaného příspěvku. To závisí na nastavení a frekvenci zálohování dat. Zkontrolujte zálohy z iCloudu , Disku Google nebo jakékoli jiné cloudové služby, kterou používáte, a zjistěte, zda tam smazaný příspěvek není.

Použijte software pro obnovu dat

Pokud žádná z výše uvedených možností nefunguje, můžete se obrátit na software pro obnovu dat. Na trhu jsou dostupné různé programy, které dokážou skenovat a obnovovat smazaná data z mobilních zařízení, včetně smazaných fotografií a videí. Ty mohou být poslední možností, pokud všechny ostatní metody selžou.

Závěr

Obnovení smazaného příspěvku na Instagramu není vždy zaručeno, ale dodržováním kroků popsaných v tomto článku zvyšujete své šance na úspěch. Je důležité jednat rychle a využít všechny dostupné zdroje k obnovení ztraceného obsahu. V budoucnu zvažte použití funkcí archivace a pravidelného zálohování, abyste předešli náhodné ztrátě dat.

Instagramový účet

Bohužel funkce Instagramu „Nedávno smazáno“ uchovává smazané příspěvky pouze po dobu 30 dnů. Pokud od smazání příspěvku uplynulo více než 30 dní, je pravděpodobně trvale odstraněn ze serverů Instagramu a nelze jej přímo obnovit prostřednictvím Instagramu. Stále však můžete mít šanci, pokud jste si vytvořili zálohu dat svého telefonu, která obsahuje data aplikace Instagram z doby před smazáním příspěvku.

Ano, pokud byl smazaný příběh Instagramu zveřejněn během posledních 24 hodin. Funkce Instagramu „Nedávno smazáno“ také ukládá příběhy, které nejsou ve vašem archivu. Můžete k nim přistupovat a obnovit je v části „Nedávno smazané“ do 24 hodin od smazání. Po 24 hodinách, pokud nebyl příběh uložen do vašeho archivu nebo výběru, bude trvale smazán a nelze jej obnovit

Jednejte rychle a zkontrolujte složku „Nedávno smazané“ v nastavení Instagramu. Toto je první místo, kde budou dočasně uloženy všechny nedávno smazané příspěvky. Můžete se k tomu dostat tak, že přejdete do svého profilu, klepnete na „Nastavení“, poté na „Účet“ a vyberete „Nedávno smazáno“. Pokud tam najdete svůj příspěvek, můžete jej snadno obnovit. Je důležité jednat rychle, protože příspěvky jsou zde uloženy pouze 30 dní. Kromě toho se ujistěte, že pravidelně zálohujete svá data, abyste předešli takovým ztrátám v budoucnu.